top of page

Grupa Miesce Mocy

Publiczna·22 uczestników

Growth Drivers and Technological Advancements Shaping the Intelligent Power Module Market

The Intelligent Power Module Market has evolved into a cornerstone of modern industrial and consumer electronics, providing compact, high-performance solutions for power management. Increased industrial automation and rising electric vehicle adoption are key drivers pushing market expansion, as IPMs enable efficiency improvements, reduced heat loss, and simplified system designs. The growing interest in sustainable and green technologies has also emphasized the adoption of intelligent power modules in critical sectors.

Emerging markets are witnessing a parallel rise in demand for cost-effective electronics, where the Refurbished Computers and Laptops Market plays a crucial role in bridging affordability with technology needs. Similarly, the Water Automation and Instrumentation Industry Market is leveraging intelligent power modules for efficient operations in pumping stations, water treatment plants, and smart metering devices. This alignment of power efficiency with industrial automation underlines the market’s transformative potential.

Additionally, healthcare facilities are integrating smart technologies for better service delivery, influencing the demand for reliable power solutions. Facilities expanding in the Smart Hospital Market and Smart Hospital Industry increasingly require robust IPM solutions to maintain uninterrupted functionality in life-saving equipment. Alongside this, enhanced monitoring and surveillance, driven by CCTV Market Growth, reinforces the role of intelligent power modules in ensuring seamless, energy-efficient hospital operations. The market is expected to grow in tandem with increasing Smart Hospital Market Size and Share, as well as rising adoption in industrial automation, electric mobility, and renewable energy sectors.

Looking ahead, innovation in semiconductor design, thermal management, and compact integration will continue to drive competitive advantages. Companies investing in research for next-generation IPM solutions will not only enhance product reliability but also capitalize on growth opportunities in healthcare, industrial automation, and energy-efficient applications.

6 wyświetleń
Diego Maradona
Diego Maradona
Dec 09, 2025

Pierwsze tygodnie to była walka z papierami w urzędzie pracy i gorączkowe szukanie czegokolwiek. „Czegokolwiek” okazywało się pracą za najniższą krajową, na śmieciówce, bez perspektyw. Oszczędności topniały w zastraszającym tempie. Rachunki, czynsz, jedzenie. A tu jeszcze zbliżały się urodziny Małgosi, mojej żony. Od lat obiecywałem jej, że kiedyś pojedziemy do tych termów na południu Polski. Tylko zawsze było „kiedyś”. A teraz nawet na porządny prezent nie mogłem się zdobyć. Wściekłość na siebie i na ten cały układ świata była nie do zniesienia. Pewnego wieczoru, po kolejnej odmownej odpowiedzi na moje CV, siedziałem przy laptopie i bezmyślnie klikałem. Szukałem jakiejś ucieczki. I tak, zupełnie przypadkiem, trafiłem na vavada online official. Wyglądało to profesjonalnie, nie jak jakaś podejrzana strona. Pomyślałem: co mi tam, zarejestruję się. Dali nawet te darmowe spiny na start. To nie była jakaś moja świadoma decyzja, żeby grać. To było bardziej jak krzyk. Chciałem poczuć chociaż złudzenie, że coś ode mnie zależy.

Pierwsze dni to były głupie straty tych kilkudziesięciu złotych, które odważyłem się wpłacić. Grałem w te automaty, te kolorowe, hałaśliwe. Czułem się jeszcze gorzej, wyrzucałem sobie, że marnowałem resztki pieniędzy. Ale potem, któregoś wieczora, już nie pamiętam nawet na której grze, stało się coś dziwnego. Kombinacja symboli, jakaś animacja, muzyka. Na saldo wyskoczyła kwota, która na początku nawet do mnie nie dotarła. Trzy tysiące złotych. Myślałem, że to błąd. Odświeżyłem stronę. Kwota była tam. Wypłaciłem bez problemu. To było jak zastrzyk adrenalyny. Nie tyle nawet z powodu pieniędzy, ile z powodu tej iskry nadziei. Po latach bezradności znów coś się udało. Postanowiłem być ostrożny. Wyznaczyłem sobie śmiesznie niski limit dzienny, powiedzmy, tyle, co za paczkę papierosów (choć rzuciłem dawno temu). Traktowałem to jak dziwną rozrywkę, sposób na zabicie czasu między wysyłaniem CV.

A potem przyszedł ten jeden wieczór. Syn już spał, żona oglądała serial. Ja włączyłem ponownie vavada online official, ale tym razem wybrałem nie automaty, a blackjacka. Zawsze lubiłem liczyć. Siedziałem, koncentrowałem się na kartach, na tych prostych decyzjach: brać, czy nie brać. I szło. Nie wiem jak, ale szło. Moje małe stawki rosły. Pamiętam, jak serce waliło mi jak młot, gdy rozdanie za rozdaniem szło po mojej stronie. To nie była szałowa wygrana jak w filmach. To była mozolna, skupiona praca. Po trzech godzinach miałem na koncie sumę, która przerosła moje najśmielsze marzenia z tamtego okresu. Piętnaście tysięcy złotych. Wypłaciłem wszystko. Płaca za prawie pół roku w mojej poprzedniej robocie.

Rano, z przelewem na koncie, usiadłem z Małgosią przy śniadaniu. Powiedziałem jej wszystko. Spodziewałem się awantury, łez, oskarżeń. A ona popatrzyła na mnie długo i spytała tylko: „I co teraz zrobimy, Jurek?”. W jej głosie nie było gniewu. Była ulga. I wtedy poczułem, że ten ciężar z piersi jednak opada. Z tych pieniędzy opłaciliśmy zaległy czynsz, kupiliśmy Dobrusiowi ten nowy plecak do szkoły, o którym ciągle gadał, a Małgosi zarezerwowałem ten wyjazd do termów. Na tydzień. Resztę odłożyliśmy.

Czy gram dalej? Czasem. Traktuję to zupełnie inaczej. To już nie jest ucieczka ani akt desperacji. To jakby przypomnienie tamtego tygodnia, kiedy los po latach znów się do mnie uśmiechnął. I właśnie na vavada online official doświadczyłem tej nieprawdopodobnej zmiany. Dzięki tej wygranej odzyskałem coś ważniejszego niż pieniądze: poczucie, że jeszcze nie wszystko stracone, że nawet po czterdziestce, nawet po zwolnieniu, można znaleźć jakiś sposób, żeby stanąć na nogi. Nie mówię, że to rozwiązanie dla każdego. Dla mnie to było jak koło ratunkowe rzucone w najciemniejszą wodę. I choć nie znalazłem jeszcze nowej stałej pracy, to teraz wiem, że najgorsze już za mną. A ten wyjazd z żoną? Był najlepszy od lat. Leżeliśmy w ciepłej wodzie, patrzyliśmy w góry i śmialiśmy się, jak dawno się nie śmialiśmy. Czasem życie potrafi zaskoczyć. Wtedy mnie zaskoczyło bardzo boleśnie. A potem, przez zupełny przypadek, zaskoczyło jeszcze mocniej, ale już tak, że można o tym opowiadać z lekkim uśmiechem.

bottom of page